Byt ytterdörr i samband med målning av fasaden

 

Om det börjar bli dags att måla om husets fasad, eller genomföra andra utvändiga renoveringar, är det ett ypperligt tillfälle att genomföra andra renoveringar som kan ha legat på tapeten under en längre tid. Det kan vara ett tillfälle att byta fönster, att lägga om taket eller varför inte byta ytterdörr?

 

Ytterdörrar kan ge huset en helt egen karaktär, beroende på vilken stil och modell man väljer. Det finns faktiskt väldigt många olika dörrar att välja mellan idag, i mängder av olika stilar. Man kan välja helt själv efter eget tycke och smak – för att ge sitt hus en mer unik image som står ut i mängden.

 

Välj den nya dörren baserat på husets övriga utseende

 

Om man ska byta sin ytterdörr kan det vara en bra idé att välja en dörr som matchar husets utsida. Det kommer inte att se bra ut om dörren är i en helt annan färg eller stil gentemot övriga huset. En bra tumregel är att välja dörr efter husets stil, om man bor i ett äldre hus kan en mer robust och elegant dörr passa bra in, medan ett nyare hus kanske kräver en mer modern ytterdörr.

 

Besök en lokal återförsäljare för tips

 

Det finns mängder av återförsäljare som säljer garageportar till bra priser, som erbjuder mängder av olika varianter. Besök en återförsäljare och visa bilder på huset, för att få tips och råd kring vilken dörr man ska välja. Kanske är det en rolig idé att köpa en ytterdörr Norrbotten i en helt annan färg än övriga huset, för att skapa lite kontrast? Om ni vill ha inspiration på vilka dörrar man ska välja kan ni spana in olika hemsidor på nätet med husinspiration. Där hittar ni säkert något som faller er i smaken!