Om du vill ge din bil ett helt nytt utseende kan du lackera om den. Många vänder sig till en bilverkstad Norrköping men det går faktiskt att göra på egen hand. Du kan fortfarande vända dig till en bilverkstad i Norrköping men göra förarbetet på egen hand. Det beror lite på hur bilkunnig du är. Det viktigaste är att du sätter realistiska förväntningar. Du kommer förmodligen inte få ett lika bra resultat som en Norrköping bilverkstad. Däremot kommer du kunna spara en hel del pengar.

Lackera din egen bil

Ifall du inte planerar att sälja bilen vidare går det prova att lacka själv. Du kan alltid höra av dig till en lackering Norrköping och be om goda råd. Det syns även för ett otränat öga när det en billackering inte är professionellt gjord. Bilen kommer förmodligen därför tappa i värde. Därför är det bra att träna på en bil som du vet att du inte kommer sälja vidare.

Olika metoder för lackering

När man pratar om lackering brukar man prata om tre olika metoder. De är spraylackering, foliering och lackering med rulle. Om du vänder dig till en professionell bilverkstad Norrköping kommer de sannolikt använda sig av foliering. Det är den vanligaste metoden av billack Norrköping eller när man ska laga stenskott.

Om du ska göra det på egen hand är det enklast att testa spraylackering. Det kräver inte lika mycket av dig som privatperson. Tänk även på att förbereda bilen ordentligt. Den ska tvättas och slipas. Dessutom måste du banka ut eventuella bucklor. Det kan du göra även om du ska ta den till en billackering Norrköping. Då slipper de göra förarbetet och du kan få lackeringen till ett billigare pris. Dock gäller det att du är 100 % säker på vad du gör så du inte skadar bilen.