Nya eldrivna arbetsfordon 2022

Har du som många andra väntat ivrigt på att vi ska presentera dem nya elektriska arbetsfordon som kommit under 2022? Självklart har du det och äntligen kan vi presentera en lista med väl utvalda nykomlingar.

Redan i början på 2000-talet började man utveckla club cars med eldrift för att gubbarna på golfbanan inte skulle behöva gå mellan hålen. Nu finns dem flesta arbetsfordon man kan tänka sig att köpa med eldrift.

Nedan kommer vi lista ett antal välutvecklade arbetsfordon som kommer klara av att utföra jobben precis lika bra som om dem vore diesel eller bensin drivna.

MELAX 445

Detta eldrivna arbetsfordon var en dem första och den nya modellen är otroligt välutvecklad. tillverkaren har tagit till sig av kritiken av låga motoreffekter och korta batteritider från sina kunder och lagt i högsta växeln i utvecklingen av denna pärla.

Nu drivs den av 48v gelbatterier och kan köra upp till 30km/h vilket är den högsta lagliga gränsen för denna typ av fordon. Den säljs bara i en öppen modell och har en flaklängd på hela 8.3 meter. Lastkapaciteten är på hela 250kg och den har en räckvidd på hela 100km.

Goupil G6

Söker man efter ett optimalt elfordon för parkskötsel så är Goupil G6 perfekt.

Den har en svängradie på endast 6.7 meter och tar sig fram smidigt på trånga platser. För att vara ett elektriskt arbetsfordon så är den väldigt robust konstruerad och är framförallt anpassad för att frakta avfall från parker då flaket har en eldriven tippfunktion som gör det möjligt att smidigt backa upp fordonet mot containern och tippa av gamla löv och grenar med ett knapptryck.

Hytten är otroligt välutrustad med AC, radio och bekväma säten. Goupil G6 kan användas året runt och är en storsäljare i bland annat Danmark.