Även om det fortfarande är mörkt ute kommer sommaren med stormsteg. Under sommaren spenderar vi mycket tid utomhus i trädgården och för att optimera din upplevelse den här sommaren bör du bygga en altan. Med en stor och välplanerad altan kan du njuta av solen och värmen hela sommaren igenom. En snickare kan visserligen hjälpa till, men visst finns det en charm med att göra det själv om man kan?

Storleken har betydelse

När du ska bygga en altan bör du fundera över storleken både en och två gånger. Om altanen blir lite för liten kommer det att störa dig för all framtid. Att bygga till en del i efterhand blir sällan snyggt utan det är bättre att göra den tillräckligt stor från början.

Vill du kunna ha flera olika områden på altanen eller ska den endast användas för att äta lunch och middag? Det är väldigt populärt att ha ett mysigare område på altanen, med golv slipning kan du få ett stick-fritt altangolv. Där kan du spendera tid med familj och vänner i solen. Genom att placera mysiga soffor och dov belysning blir det ett område som kan användas även på kvällstid.

Göra det själv eller anlita hjälp?

Det är inte så svårt att bygga altan stockholm. Om du kan få hjälp med bygget av familj och vänner går det relativt snabbt. Det är bra om du själv är lite händig och har en del kunskaper. Du kommer även att behöva en del specialverktyg för att arbetet ska gå lättare.

Ha i åtanke att det är väldigt viktigt att behandla träet efter att bygget är klart. Du behöver även underhålla en altan i trä. Om du inte kan eller vill ta hand om behandlingen på egen hand kan du alltid anlita en målare Täby för jobbet.

Du som varken har tid eller intresse för att bygga en altan på egen hand kan alltid anlita en snickare Täby för själva bygget. Dessutom kan du anlita en målare Täby för att behandla träet. Att behandla träet är väldigt viktigt för hållbarhetens skull.