Renovera trappan i samband med andra renoveringar

 

Börjar det bli dags att göra om där hemma? Så här när sommaren börjar närma sig, börjar det ofta klia i fingrarna hos hemmafixaren. Det finns mycket som kan göras om i våra bostäder, för att göra dem extra fina inför sommarens alla grillkvällar, fester och lata dagar. Nu är den perfekta tiden att göra om, fixa och dona – för att sedan bara kunna spendera sommaren med att njuta av livet och umgås med familj och vänner.

 

Om man planerar på att göra om där hemma är det en bra idé att försöka göra så mycket som möjligt i samma veva. Oftast kan en renovering innebära att man kanske måste bo på annat håll ett par dagar, därför är det klokt att ta allt i samma veva för att slippa sprida ut kaoset i så stora portioner.

 

Gör klart flera saker samtidigt

 

Det är supersmidigt att kombinera olika renoveringar på samma gång. Ett exempel på detta är att renovera kök och badrum och i samma veva även göra en trapprenovering. På så vis kan man få allt klart och inte behöva bo borta lika länge – något som särskilt gynnar de som har barn eller bara är en stor familj.

 

Att renovera trappa är en perfekt sak att göra om man ändå ska bo borta då det oftast gör att man avgränsar huset i två våningar. Det innebär kanske att man inte kan ta sig till husets övervåning på ett par dagar, vilket gör det svårt att bo där.

 

Renovera och måla om i samma veva

 

När man är igång med renoveringar kan det också vara klokt att måla om i samma veva! Ska man till exempel renovera saker som trappan, kan man passa på att måla trappa samtidigt för att spara på tiden. Kanske lackar man bara om den, eller kanske gör man en fin trappmålning? Det finns mängder av alternativ att välja mellan – enbart fantasin sätter gränserna.

 

Det är alltid smart att få så mycket som möjligt gjort under samma tidsperiod för att underlätta boendesituationen för hela familjen. Kanske hyr man in en byggfirma som får ta tag i allt medan man själv bor hos morföräldrarna i någon vecka? Ju fler saker som i sådana fall kan bli klara under tiden man är borta, desto bättre. Sätt igång med renoveringarna redan nu för att bli klara till sommaren kommer!