Hatar du att köra till och från jobbet varje dag? Om så är fallet, och jag vet att det varit så för mig (fy fasen för bilköer… lika kul som att spola avloppet), kanske det är dags att överväga en alternativ form av transport. Det visar sig att pendling med elmotorcykel eller elektrisk cykel kan vara förvånansvärt bra för dig. Läs vidare för att ta reda på varför det kan förbättra både din hälsa – och miljön i din stad – om du avstår från din dagliga körning med brumbrumbilen till fördel för en elektrisk motorcykel eller cykel.

Spara pengar på bensin

Bensinpriserna är alltid på uppgång och med dagens världsläge är det dags att tänka om din dagliga pendling. Du kommer inte bara att spara pengar på bensin, utan du kommer också att minska på ditt koldioxidavtryck. Om du tror att dessa elfordon inte är praktiska i en stad, tänk om. Med cyklar och motorcyklar som vinner popularitet i storstäder som New York och Los Angeles, blir de snabbt ett gångbart alternativ till att sitta i trafiken varje dag. Jag som pendlar varje dag till takläggare Bålsta har haft det jättesmidigt genom att hoppa på den här trenden! Och oroa dig inte för att se ut som en hipster heller; det råder ingen brist på elmotorcyklar och cyklar tillgängliga till försäljning!

Spara tid på din pendling

I en färsk studie fann den att en genomsnittlig amerikan tillbringar 42 timmar per år fast i trafiken. Det är nästan två hela dagar att sitta i bilen och inte göra någonting! Du kan undvika denna bortkastad tid genom att byta till en elektrisk motorcykel eller cykel. Den genomsnittliga pendlingstiden är 29 minuter och med en cykel kan du vara framme på så lite som 15 minuter, eftersom du slipper köer och rödljus på samma sätt. Du susar fram som elektricitetens egen fart, som mina elinstallationer Sollentuna brukar säga. Dessutom sparar du på bensin (och får lite motion)!

Få lite träning på köpet, din mjukost!

Om du är något som jag är bilkörning din primära träningsform. Detta kan vara ett problem när vädret inte samarbetar och du inte har tid att gå till gymmet. Missförstå mig inte; Jag njuter av min dagliga morgonpromenad med min hund, men det räcker liksom inte. Kilona bara rasar in, och det här med att både sitta still hemma, på jobbet, i bilen… det är en destruktiv spiral. Men du. Tänk om det fanns ett sätt att få lite motion samtidigt som jag pendlade till jobbet? Gå in i den elektriska motorcykelns häftiga värld! Eller elcykel om det är mer din stil.

Hjälp miljön – det kan behövas

Bilutsläpp är den ledande bidragsgivaren till växthusgaser, som har kopplats till klimatförändringar och global uppvärmning. Den genomsnittliga amerikanska bilen släpper ut 4,6 ton CO2 per år medan elfordon bara släpper ut 1-3 ton per år. Detta är en enorm skillnad när man betänker att det finns cirka 250 miljoner bilar bara i USA! Om alla bytte till elfordon skulle det motsvara att ta varje bil av vägen i Amerika varje dag.